Mimoriadny newsletter

 

 

 

 

 

Daňové úrady

 

Finančná správa v snahe chrániť Vás ako aj našich kolegov prijala opatrenia pre zamedzenie šírenia koronavírusu. Z dôvodu zákazu vychádzania na základe uznesenia vlády sme pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu dočasne zrušili úradné hodiny na daňových úradoch. Od 4.1.2021 do 24.1.2021 zostávajú podateľne a klientske zóny na daňových úradoch zatvorené. Odporúčame Vám, aby ste prednostne využívali elektrnickú komunikáciu. Týka sa to aj tých z Vás, ktorí nie ste povinne elektronicky komunikujúcimi osobami. Na základe lex korona totiž môžete doručovať podania aj iným ako listinným spôsobom, napr. emailom, s výnimkou štruktúrovaných formulárov.

 

 

Colné úrady

 

K úprave úradných hodín nepristupujú v tejto chvíli colné úrady. Aj v ich prípade však platí, že návšteva colných úradov nefiguruje v zozname výnimiek zo zákazu vychádzania. Deklaranti, resp. daňové subjekty, musia v prípade potreby uprednostniť elektronickú komunikáciu. Využiť môžete aj služby nášho call centra, ktoré v colnej oblasti funguje non-stop.

 

 

 

 

Naďalej sme tu pre vás online

 

Odporúčame vám, aby ste pri komunikácii s finančnou správou uprednostnili elektronickú komunikáciu. K dispozícii je aj naše call centrum, na ktorom Vám jeho konzultanti radi poradia. Call centrum funguje bez obmedzení. V non-stop režime funguje call centrum v colnej oblasti, konzultanti daňového call centra pracujú v  bežnom pracovnom čase, teda od 8:00 do 16:00. Okrem telefónu ich môžete kontaktovať aj emailom.

Dôležité kontakty pre komunikáciu s nami

 

Je mimoriadne dôležité sa chrániť, a preto vás prosíme, aby ste čo najmenej v týchto dňoch vychádzali zo svojich domovov. Konzultantov call centier zastihnete na čísle: 048/43 17 222. Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie a vašu spoluprácu. 

 

 

Facebook

 

Instagram

YouTube

Vydáva Finančné riaditeľstvo SR, oddelenie komunikačné

Adresa redakcie: Mierová 23, 815 11 Bratislava

email: casopis@financnasprava.sk telefón: 02/ 4827 33 49

 

 

© 2021 Finančné riadiťeľstvo