Colníci a daniari spolu na košickom maratóne

BRATISLAVA – 01. 10. 2015: Viac ako 170 účastníkov 92. ročníka Medzinárodného maratónu mieru Košice 2015, ktorý sa uskutoční túto nedeľu (4. 10.), bude reprezentovať finančnú správu. Jej zamestnanci sa postavia do štartového poľa spolu s tisíckami bežcov z takmer 50 krajín. Sily si zmerajú s maratóncami, polmaratóncami, korčuliarmi i štafetovými bežcami.

Finančná správa organizuje v rámci tohtoročného košického maratónu už XI. ročník Majstrovstiev finančnej správy v maratónskom behu a zároveň ich VII. ročník s medzinárodnou účasťou. Do Košíc príde aj 20 zahraničných bežcov z colných správ Holandska, Nórska, Švédska, Belgicka, Veľkej Británie či Česka. Toto podujatie je zaradené v kalendári športových aktivít Európskej colnej športovej asociácie (ECSA), sídliacej v Bruseli a zastrešujúcej dovedna 24 partnerských európskych colných a daňových správ. Stalo sa významným článkom prezentácie finančnej správy v očiach partnerských organizácií. Výnimočnosť aktuálneho ročníka podčiarkuje fakt, že sa ho aktívne zúčastní aj prezident ECSA Jan Hlinka (ČR) absolvovaním maratónskej trate.

Participácia colnej, a od roku 2013 finančnej správy, formou organizovanej účasti jej zamestnancov v disciplínach košického maratónu trvá od roku 2004. Doteraz sa na nich zúčastnilo 602 colníkov a daniarov i 64 pretekárov zo zahraničia, ktorí podali aj veľmi kvalitné športové výkony. Najviac medzi nimi vyčnieva výkon Garyho Penningtona, reprezentujúceho britskú colnú správu, ktorý v roku 2012 na trati polmaratónu dosiahol celkové 3. miesto medzi všetkými účastníkmi vynikajúcim časom 1:12:23 hod.

Veríme, že kvalitné výkony podá tento rok na najstaršom európskom mestskom maratóne aj celkovo 175 pretekárov reprezentujúcich našu organizáciu. Ide o rekordný počet účastníkov, pričom maratónsku trať sa rozhodlo pokoriť 23 bežcov, polmaratónsku 82 pretekárov a korčuliarsku 22 borcov. Do štafetového behu na 4 x 10 km sa prihlásilo 12 družstiev. Z celkového počtu účastníkov privítame z radov našich zamestnancov až 62 nováčikov.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 126 kB; nové okno]

(01. 10. 2015)