Aplikácia Over doklad bude dočasne nedostupná

BRATISLAVA – 25.02.2022: Finančná správa oznamuje verejnosti, že mobilná aplikácia Over doklad bude z technických príčin od utorka 1.3.2022 nedostupná pre operačné systémy Android a iOS. Pravosť pokladničných dokladov si môže verejnosť overovať prostredníctvom webovej služby. Na opätovnom sprístupnení intenzívne pracujeme.

Aplikácia Over doklad bude od utorka 1.3.2022 dočasne nedostupná pre obidva operačné systémy Android a iOS. Pravosť pokladničných dokladov si môže verejnosť overovať prostredníctvom webovej služby -  https://opd.financnasprava.sk/#!/check. Finančná správa pracuje na sfunkčnení aplikácie. Ospravedlňujeme sa jej užívateľom, ktorí nebudú môcť danú službu dočasne využívať.

Finančná správa sprístupnila bezplatnú mobilnú aplikáciu Over doklad v apríli 2015. Majitelia mobilných zariadení si vďaka nej môžu overiť pravosť pokladničných dokladov vydaných z virtuálnych alebo online registračných pokladníc.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 126 kB; nové okno]

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

(25. 02. 2022)