Colníci a policajti opäť kontrolovali zábavné podniky

NITRA – 12. 06. 2014: Nitrianski colníci v spolupráci s policajtmi kontrolovali zábavné podniky v Leviciach. Počas nočnej akcie skontrolovali štrnásť diskoték a barov. Opäť sa zamerali najmä na predaj „pančovaného“ alkoholu a nelegálnych cigariet, ale taktiež na dodržiavanie zákona o elektronických registračných pokladniach. V jednom prípade udelili pokutu vo výške 660 eur, nakoľko u kontrolovaného subjektu zistili opakované porušenie zákona.

V nočných kontrolách zábavných podnikov pokračovali colníci a policajti tentoraz v levickom regióne. Priamo v Leviciach preverili počas posledného májového víkendu v čase od 20.00 h do 01.45 h štrnásť zábavných podnikov. V jednom z levických barov colníci zistili opakované porušenie zákona o používaní elektronickej pokladnice. Podnikateľovi udelili pokutu na mieste vo výške 660 eur. V prípadoch opakovaného porušenia uvedeného zákona hrozí porušovateľovi pokuta až do výšky 6 600 eur.

Kontrolou nebol zistený predaj nelegálneho alkoholu či cigariet. Obchodníci si aj na základe výsledkov predchádzajúcich kontrol colníkov uvedomili nutnosť dodržiavania zákonov. Predajom „pančovaného“ alkoholu a „nelegálne“ vyrobených cigariet nielen porušujú zákon, ale môžu ohroziť zdravie svojich zákazníkov.

Cieľom týchto kontrol je okrem zistenia porušenia daňových predpisov aj prevencia v oblasti ochrany zdravia spotrebiteľov a v prípade zábavných podnikov najmä mladých ľudí. Colníci s policajtmi budú v týchto kontrolách pokračovať aj v budúcnosti, a to aj v iných regiónoch svojich pracovných obvodov.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 197 kB]

(12. 06. 2014)