Deň otvorených dverí úspešný

BRATISLAVA – 08.02.2016: Daňový úrad pre vybrané daňové subjekty (DÚ VDS) už po štvrtýkrát usporiadal Deň otvorených dverí. Zúčastnilo sa ho takmer 50 zástupcov daňových subjektov. Vzájomný dialóg a osveta sú osvedčeným nástrojom podpory dobrovoľného plnenia daňových povinností.

Na DÚ VDS sa už po štvrtýkrát uskutočnil Deň otvorených dverí. Vedenie úradu si uvedomuje, že osvedčeným nástrojom podpory dobrovoľného plnenia daňových povinností je vzájomný dialóg a osveta. Cieľom podujatia bolo  priblížiť fungovanie inštitúcie tým podnikateľom, ktorí menia miestnu príslušnosť na DÚ VDS.  Tento rok sa ho zúčastnilo takmer 50 návštevníkov, ktorí si pripravili aj množstvo otázok.

Účastníci sa dozvedeli o spôsobe komunikácie, postupe pri vybavovaní žiadostí, podaní, spôsobe výkonu daňových kontrol a taktiež aj o špecifikách kontroly v oblasti medzinárodného zdaňovania.  Firmy získali aj cenné informácie o tom, ako  a kedy treba spracovať dokumentáciu transferového oceňovania, čo všetko by mala obsahovať alebo kde hľadať dôkazy o tom, že transakcie sú v súlade  s princípom nezávislého vzťahu.

DÚ VDS má celoslovenskú pôsobnosť od 01.01.2013. Spravuje daňové subjekty s obratom nad 40 mil. eur a finančné inštitúcie. Znamená to, že ak firma presiahne tento obrat, zmena miestnej príslušnosti nastane od 1. januára nasledujúceho roka po roku, v ktorom prekročil tento obrat. V súčasnosti DÚ VDS spravuje cca 700 daňových subjektov.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 121 kB; nové okno]

(08. 02. 2016)