Daňový kód pokladnice vybavíte kdekoľvek

BRATISLAVA – 12. 01. 2015: Nová legislatívna úprava dáva daňovým subjektom po 1. januári 2015 možnosť vybaviť si pridelenie daňového kódu pokladnice (DKP) pre elektronickú registračnú pokladnicu na ktoromkoľvek, nielen na miestne príslušnom daňovom úrade. Zákonná lehota na tento úkon je 30 dní.

Doteraz mohli daňové subjekty žiadať o pridelenie DKP iba na miestne príslušnom daňovom úrade a za jeho vybavením často vycestovať do iného mesta, sídla miestne príslušného daňového úradu. Úkon tam vybavili na klientskej zóne spravidla na počkanie.

Dnes pridelí podnikateľovi daňový kód elektronickej registračnej pokladnice ktorýkoľvek daňový úrad, subjekt za týmto úkonom nemusí vycestovať. Môže sa však stať, že v takomto prípade nedostane DKP na počkanie. Správca dane má na pridelenie DKP 30 dňovú zákonnú lehotu. Pracovníci daňových úradov sa budú snažiť skrátiť túto lehotu a vybaviť tak podnikateľov v čo najkratšom možnom čase.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 220 kB]

(12. 01. 2015)