Drogy v krabičke od cigariet aj hracích kariet

ŽILINA – 01.12.2021: Pozornosť žilinských príslušníkov finančnej správy na ceste pritiahla nezvyčajná, spočiatku pomalá, neskôr divoká jazda vodiča osobného vozidla. U dvojčlennej posádky služobný pes vyňuchal drogy. Ďalšie zacítil pri kontrole poštovej zásielky z Veľkej Británie.

Žilinskí príslušníci finančnej správy si počas jazdy všimli pomaly idúce vozidlo, ktoré vzápätí prudko zrýchlilo. Stalo sa tak neďaleko od miesta sídla colného úradu. Auto zastavili pomocou svetelného signalizačného zariadenia a muža a ženu sediacich v uzamknutom vozidle vyzvali na sprístupnenie vnútorných priestorov.

Pri kontrole pomáhal aj služobný pes, ktorému sa nepozdávalo vodičove sedadlo. Nachádzala sa na ňom otvorená krabička cigariet so zatavenými striekačkami s kryštalickou látkou. Pre podozrenie, že ide o drogy si prišli osoby aj tovar prevziať príslušníci PZ.

Podobný materiál zaňuchal služobný pes Brit vycvičený na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok aj v obale od hracích kariet, ktorý sa objavil v poštovej zásielke z Veľkej Británie. Bol v ňom priesvitný plastový obal s bielou kryštalickou látkou určený adresátovi zo Žiliny. Príslušníci finančnej správy na mieste vykonali narkotest, ktorý vyšiel pozitívne. Aj tomuto prípadu sa už venuje orgán činný v trestnom konaní.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 125 kB; nové okno]

Informácia: K tlačovej správe prislúcha tiež fotogaléria

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

(01. 12. 2021)