Stará verzia aplikácie eDane končí

BRATISLAVA – 13.10.2022: Stará verzia aplikácie eDane bude od 2. novembra tohto roka nefunkčná. Je preto potrebné, aby si klienti starú verziu odinštalovali a nahradili ju novou verziou. Dostupná je na portáli finančnej správy. Nová verzia aplikácie má zachované všetky obľúbené funkcie.

Logo aplikácie eDane Java Logo aplikácie eDane Windows

Klientom finančnej správy je k dispozícii nová verzia aplikácie eDane, ktorá slúži na elektronickú komunikáciu s finančnou správou. Prevádzka starej verzie bude ukončená 2. novembra tohto roka. Pre bezproblémové fungovanie je potrebné starú verziu odinštalovať a nainštalovať novú. Týka sa to oboch verzií aplikácie, a teda eDane/Java aj eDane/Win.

Používatelia, ktorí si aplikácie eDane/Java inštalovali po termíne 11.8.2022 už používajú novú verziu a nemusia svoju aplikáciu aktualizovať. Používatelia starej verzie aplikácie eDane/Java nájdu upozornenie priamo v aplikácii.

Obrázok upozornenie pripráci so starou verziou aplikácie eDane

Používateľov starej verzie aplikácie eDane/Win finančná správa v najbližších dňoch upozorní prostredníctvom tzv. softwarningu.

Inštalačný balíček na stiahnutie je dostupný na portáli finančnej správy. Noví používatelia si pre prácu s novou verziou aplikácie eDane budú musieť najskôr nainštalovať aplikáciu D.Launcher/D.Suite pre windows a samostatnú aplikáciu eDane/Java.

Nová verzia aplikácie má zachované všetky obľúbené funkcie a spracovanie podaní je ešte rýchlejšie. Všetky dôležité informácie k používaniu aplikácie nájdu klienti na portáli finančnej správy v časti Elektronické služby.

Finančná správa zároveň upozorňuje, že podania prostredníctvom starej verzie aplikácie nebudú po 2. novembri 2022 akceptované.

Dokument:

Informácia:

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(13. 10. 2022)