Ekonómom bude pri vzdelávaní pomáhať finančná správa

Finančná správa prehlbuje spoluprácu s akademickou obcou. Podpísala Memorandum o porozumení a spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave. Cieľom deklarovaného partnerstva je efektívne prepojiť akademické vzdelávanie s praxou.

Prezident finančnej správy František Imrecze podpísal s rektorom Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinandom Daňom Memorandum o porozumení a spolupráci pri štúdiu, vzdelávaní a vedecko-výskumnej činnosti. Obe inštitúcie majú záujem o prehĺbenie spolupráce a spájanie vedy s praxou.

Partneri sa zaviazali navzájom si vychádzať v ústrety pri tvorbe bakalárskych, diplomových či dizertačných prác formou vypisovania odborných tém a vedenia prác zamestnancami finančnej správy. Tí budú študentom poskytovať konzultácie, odborné prednášky a podieľať sa na ich príprave pre budúce povolanie v oblasti účtovníctva, daňovníctva, financií a controllingu. Finančná správa im umožní napríklad krátkodobé stáže. Tiež sa zaviazala, že bude využívať odborné poznatky, nápady a pripomienky vedeckých a pedagogických pracovníkov Ekonomickej univerzity. Na základe memoranda budú môcť byť členmi pracovným skupín a komisií, ktoré pripravujú legislatívne podklady a ďalšie strategické dokumenty.

Ekonomická univerzita bude zase zabezpečovať odborné posudky, analýzy, reporty a návrhy k legislatívnym aj nelegislatívnym materiálom. Aby sa jej absolventi uplatnili na trhu práce, bude vzdelávací proces prispôsobovať potrebám z praxe.

Obe inštitúcie sa v rámci spolupráce budú usilovať, aby účasťou svojich zástupcov podporili akcie organizované finančnou správou alebo Ekonomickou univerzitou. Ich zástupcovia tak budú účastníkmi seminárov, konferencií a ďalších odborných podujatí.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 198 kB; nové okno]

Informácia: K tlačovej správe prislúcha tiež fotogaléria

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

(14. 09. 2018)