Preverili sme bločky na vinobraniach

BRATISLAVA – 17. 09. 2013: Takmer tretina bufetov na víkendových vinobraniach nevydala zákazníkom bločky a teda nedodržala zákon o elektronickej registračnej pokladni. Uplynulý víkend kontrolóri finančnej správy preverili 21 stánkov a reštaurácii – chyby našli v 8 prevádzkach.

Kontrolná akcia na Račianskom vinobraní v mestskej časti Bratislava – Rača a na Malokarpatskom vinobraní v Modre bola počas uplynulého víkendu, teda od 13. – 15. septembra 2013. Zamerala sa na prevádzky rýchleho občerstvenia a reštaurácie otvorené počas akcie. Cieľom kontrol bolo zistiť, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladní a či im následne vydajú pokladničný doklad.

Na kontrolnej akcii sa zúčastnilo 20 zamestnancov z daňového úradu v Bratislave, ktorí vykonali 21 kontrolných nákupov. Porušenie zákona o elektronických registračných pokladniach zistili v 8 prevádzkach, niekde aj viacnásobné.

Najčastejším porušením zákona o ERP:

• nezaevidovanie prijatej tržby v pokladni,
  • podnikateľ tržbu zaevidoval, ale nevydal doklad z pokladne,
  • podnikateľ vydal bloček, ktorý nespĺňal.

(17. 09. 2013)