Finančná správa odovzdala ceny Merkúr 2014

BRATISLAVA – 03. 12. 2014: Finančné riaditeľstvo SR ocenilo najlepších platiteľov dane z príjmu za zdaňovacie obdobie kalendárneho roka 2013. Spoločnosti získali ocenenie Merkúr 2014 za najvyššiu zaplatenú daň z príjmov zo všetkých spoločností registrovaných na daňových úradoch v jednotlivých krajoch ako aj v rámci Daňového úradu pre vybrané daňové subjekty.

Zástupcovia spoločností si prevzali dnes v Bratislave ocenenie z rúk prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho. Išlo o prvý ročník oceňovania s tým, že vlani sa uskutočnil nultý. Finančná správa sa inšpirovala podobným oceňovaním v susednej Českej republike, kde firmy s najlepším výsledkom oceňujú už niekoľko rokov. Ocenenie by malo byť povzbudením pre spoločnosti a motiváciu k dosahovaniu dobrých výsledkov.

Spoločnosti museli splniť nasledovné podmienky:

• žiadny dlh na daniach,
  • žiadne nálezy z daňových kontrol nad 10 000 eur,
  • žiadne porušenia zákona č. 289/ 2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Za Bratislavský kraj si cenu odniesla Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s.. V Banskobystrickom kraji to bola Slovenská banská, spol. s r. o.. Najlepším platiteľom dane z príjmu v Košickom kraji je ELTRA, s.r.o., v Nitrianskom CIKAUTXO SK s. r. o., v Prešovskom Synot W, a. s., v Trenčianskom Marius Pedersen, a. s., v Trnavskom Respect Slovakia, s.r.o. a v Žilinskom KLINICKÁ BIOCHÉMIA, s.r.o.. Najvyššiu zaplatenú daň z príjmov v rámci Daňového úradu pre vybrané daňové subjekty mala Kia Motors Slovakia s.r.o.. Táto spoločnosť získala aj cenu Skokan roka pre daňový subjekt, ktorý v medziročnom porovnaní 2012 a 2013 zaznamenal najväčší nárast dane z príjmu.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 215 kB; nové okno]

(03. 12. 2014)