Formuláre sú dostupné už aj pre právnické osoby

BRATISLAVA – 11.1.2021: Elektronické formuláre daňových priznaní sú dostupné už aj pre právnické osoby. Finančná správa ich dnes zverejnila na svojom portáli. Zároveň sme zverejnili aj ďalšie formuláre a tlačivá.

Finančná správa vyšla opäť v ústrety svojim klientom. Oddnes sú pre klientov dostupné ďalšie formuláre pre daňové priznanie (DP) k dani z príjmov. K formulárom pre fyzické osoby typu A aj B či k daňovému priznaniu k dani z pridanej hodnoty pribudol aj eFormulár pre podávanie daňových priznaní k dani z príjmov právnických osôb. Finančná správa chce aj týmto spôsobom prispieť ku komfortu a spokojnosti svojich klientov.

Okrem formulárov k dani z príjmov boli v uplynulých dňoch boli nasadené aj ďalšie tlačivá. Zverejnené je už napríklad aj tlačivo Žiadosti o vydanie potvrdenia o daňovej rezidencii či Oznámenie o zániku daňovej povinnosti, či Oznámenie o zrazení a odvedení dane vyberanej zrážkou.

Klienti nájdu tlačivá na portáli finančnej správy: https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/katalog-danovych-a-colnych/katalog-formularov ako v aplikácii eDane.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 123 kB; nové okno]

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(11. 01. 2021)