Hraničný priechod Užhorod - Vyšné Nemecké je opäť zablokovaný

MICHALOVCE – 22. 02. 2017: Slovensko–ukrajinský cestný hraničný priechod Užhorod – Vyšné Nemecké opäť zablokovali ukrajinskí občianski aktivisti.

Dnes štrajkujúci ukrajinskí vodiči motorových vozidiel s evidenčnými číslami registrovanými v členských krajinách EÚ dnes opäť zablokovali ukrajinskú stranu hraničného priechodu Užhorod - Vyšné Nemecké, aktuálne pracovisko nákladná doprava v oboch smeroch. Dôvodom protestnej akcie je pretrvávajúca snaha o dosiahnutie zmeny ukrajinskej legislatívy.

Z tohto dôvodu ukrajinská strana prestala prijímať vybavené nákladné motorové vozidlá smerujúce zo Slovenska na Ukrajinu a neprepúšťa nákladné dopravné prostriedky z Ukrajiny na Slovensko. Hraničný priechod je v danom čase pre všetky nákladné dopravné prostriedky nepriechodný.

V súčasnosti nedisponujeme informáciami o priebehu a trvaní protestnej akcie ukrajinských občanov. Colný úrad situáciu na hraničnom priechode neustále sleduje a je v kontakte s ukrajinskou stranou. O zmene situácie bude informovať prostredníctvom oficiálnej internetovej stránky www.financnasprava.sk.

Pravidelnej autobusovej dopravy a osobnej dopravy sa blokácia zatiaľ netýka.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 134 kB; nové okno]

(22. 02. 2017)