Služobný pes našiel v aute nelegálne cigarety

BRATISLAVA – 23.06.2020: Na hraničnom priechode Čunovo zaistili príslušníci finančnej správy z Colného úradu Bratislava viac ako 33 000 kusov cigariet viacerých značiek. V batožinovom priestore osobného auta smerujúceho z Rumunska do Anglicka ich vyňuchal služobný pes Jena.

V rámci kontroly vozidiel na hraničnom priechode Čunovo zastavili bratislavskí colníci v uplynulých dňoch auto s rumunským evidenčným číslom, ktoré malo cieľ cesty v Anglicku. Pri prehliadke batožinového priestoru si na pomoc zavolali aj služobného psa špecializujúceho sa na vyhľadávanie tabaku a tabakových výrobkov.

Štvornohý pomocník nesklamal, našiel 1 660 spotrebiteľských balení nelegálnych cigariet, čo predstavuje celkom 33 200 kusov cigariet. Išlo o značky Sobranie,  Vogue La Cigarette a  Kent. Celková predbežná výška úniku na  spotrebnej dani bola vyčíslená na 3 433,87 eur. Osoba prevážajúca cigarety pôvodom z Rumunska bola predvedená pred vyšetrovateľa Kriminálneho úradu finančnej správy na ďalšie procesné úkony a konania.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 124 kB; nové okno]

Informácia: K tlačovej správe prislúcha tiež fotogaléria

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(23. 06. 2020)