Obchodníci opakovane porušujú predpisy

TRNAVA – 29. 09. 2015:  Colníci v Trnavskom kraji počas kontrolnej akcie zameranej na opakované porušovania zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice udelili zákaz predaja a pokuty vo výške  4 870 eur.  Takmer polovica  z kontrolovaných obchodníkov porušila predpisy opakovane.

Colníci zo Senice, Trnavy, Galanty, Dunajskej Stredy a Veľkého Medera vykonali kontrolnú akciu zameranú na opakované porušenia zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice. Počas kontrolnej akcie skontrolovali 46 prevádzok, v 19 z nich zistili porušenia, v niektorých dokonca i viacnásobné. Za opakované porušenia povinností uložili obchodníkom pokuty v celkovej výške 4 870 eur.  V jednom prípade udelili zákaz predaja na 72 hodín.

Najčastejším opakovaným porušením zákona zo strany obchodníkov bolo:

• nezaevidovanie tržby v pokladnici,
  • nevydanie pokladničného dokladu či vydanie pokladničného dokladu, ktorý však nespĺňal náležitosti zákona

Na základe skúseností z predchádzajúceho obdobia a hlavne opakujúcich sa zistení porušení zákona, budú zo strany trnavských colníkov vykonávané intenzívne kontroly aj počas nasledujúcich týždňov, doplnila Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 210 kB; nové okno]

(29. 09. 2015)