Služobný pes HUTCH objavil pri kontrole auta drogu

NITRA – 28.09.2017: Nitrianski colníci na hraničnom priechode Šahy pri colnej kontrole osobného motorového vozidla zistili, že jeho bulharský vodič v ňom preváža amfetamín. Upozornil na to služobný pes HATCH vycvičený na vyhľadávanie psychotropných a omamných látok. Prípad bol postúpený príslušnému útvaru PZ SR.

Hliadka nitrianskych colníkov spolu so psovodom a služobným psom HUTCHOM vykonala v uplynulých dňoch na hraničnom priechode Šahy colnú kontrolu osobného motorového vozidla s bulharskou registračnou značkou, v ktorom sa nachádzali tri osoby bulharskej národnosti.  Pri kontrole vnútorného priestoru motorového vozidla služobný pes HUTCH označil priestor predného sedadla spolujazdca ako miesto, kde by sa mali nachádzať drogy či omamné a psychotropné látky. Následne colníci našli v príručnej taške patriacej spolujazdcovi vodiča malé množstvo (cca dva gramy) neznámej látky vloženej v plastovom vrecku do krabičky od žuvačiek, ku ktorej jej majiteľ uviedol, že sa jedná o amfetamín. Tovar, ako aj celý prípad bol odovzdaný na ďalšie konanie príslušníkom OO PZ Šahy. V poslednom období sa jedná už o tretí prípad, kedy bola na Colnom úrade Nitra za pomoci služobného psa Hutcha odhalená nelegálna preprava drog.

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Poslaním FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac ako 2,5 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 201 kB; nové okno]

(28. 09. 2017)