Pracujeme na zlepšení opatrení pre klientov

BRATISLAVA – 09.03.2021: Finančná správa chce zlepšiť vzťahy so svojimi klientami. Pri prijímaní opatrení sa chce riadiť skúsenosťami z praxe, aby nové opatrenia uľahčovali život poctivým daňovníkom. Napomôcť má tomu aj nový poradca pre vzťahy s daňovníkmi.

Novým poradcom prezidenta finančnej správy sa stal Michal Šoltes. Je absolventom Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave, bakalára získal aj v obore Medzinárodné podnikanie a financie na Vysokej škole ekonómie a manažmentu v holandskom Utrechte.

Michal Šoltes sa bude na finančnej správe venovať analytickej činnosti, príprave podkladov na rozhodovanie v odborných otázkach ako aj vyhodnocovaniu prijatých opatrení a legislatívy. Jeho úlohou bude preniesť skúsenosti z podnikateľskej praxe do proklientsky zameraných opatrení finančnej správy, ktoré minulý týždeň predstavila finančná správa spolu s Ministerstvom financií SR.

Michal Šoltes pracoval celý život v oblasti financií a ekonomiky. Začínal na daňovom a právnom oddelení v audítorskej spoločnosti Arthur Andersen, posledné roky pracoval pre medzinárodné spoločnosti.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 120 kB; nové okno]

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(09. 03. 2021)