Ukončenie používania XAdES verzie eDANE/Win a zmena lokality Informačných zoznamov

Ukončenie používania XAdES verzie eDANE/Win:

Verzia aplikácie eDANE/Win 1.3.0.3 dostupná na doméne drsr.sk prestáva byť 01.11.2021 podporovaná, je potrebné ju nahradiť aplikáciou dostupnou z novej adresy https://edane.financnasprava.sk/win/prod/install/DRSR.Win.DP.DRKlient.application.

V prípade, že používate parametrické volanie aplikácie
"c:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

Je potrebné ho zmeniť na:

Príklad:
"c:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

Nová aplikácia má vyššie nároky na technické predpoklady klienta, uvedené sú na portáli finančnej správy, v časti "Aplikácia eDane".

Informačné zoznamy – zmena lokality:

Z dôvodu plánovaného ukončenia prevádzkovania domény drsr.sk vás chceme informovať, že 01.11.2021 na portáli finančnej správy, v častiach "Exporty informačných zoznamov" a "Exporty z online informačných zoznamov" dôjde k zmene všetkých odkazov pre poskytované exporty z online informačných zoznamov, ktoré budú dostupné už na novej adrese https://report.financnasprava.sk/ s referenciou na pôvodný názov súboru.

V prípade, že využívate automatizované sťahovanie súborov, je nutné si 01.11.2021 zmeniť adresu z edane.drsr.sk/report na https://report.financnasprava.sk/.

(28. 10. 2021)

Archív tlačových správ