V dodávke našli 18 utečencov

TRNAVA – 19.04.2022: Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava – SCÚ Senica – centrála odhalili pri kontrole tovaru 18 utečencov. Finančná správa ich následne odovzdala polícii.

Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava – SCÚ Senica - centrála vykonávali sobotu (16.4.) v obedňajších hodinách na hraničnom priechode v Brodskom v smere do Českej republiky bežnú kontrolu zameranú na daňový dozor a colný dohľad. Počas nej spozorovali vozidlo, ktoré viditeľne po zbadaní hliadky spomalilo a nechalo sa predísť iným vozidlom, za ktorým ostalo v závese. Vodič týmto konaním predpokladal, že sa vyhne zastaveniu a kontrole hliadkou, čo sa mu však nepodarilo. Trnavskí príslušníci po vyhodnotení podozrivých manévrov dodávku zastavili. Vozidlo s českým evidenčným číslom viedol občan z Českej republiky. Na otázku, či prepravuje tovar podliehajúci daňovému dozoru, alebo colnému dohľadu, neodpovedal. Po otvorení úložného priestoru vozidla hliadka našla 18 utečencov bez dokladov. Podľa ich vyjadrenia mali pochádzať z ázijských krajín.

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava – SCÚ Senica – centrála privolali políciu a nájdené osoby jej odovzdali. Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície momentálne vykonáva ďalšie procesné úkony.

Dokument:

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(19. 04. 2022)