V zozname zakázaných webov je 190 stránok

BRATISLAVA – 25.05.2018: Za ostatné dva týždne pribudli do zoznamu zakázaných webových sídiel ďalšie stránky. Spomínaný zoznam v súčasnosti obsahuje 190 webstránok. Finančná správa z neho vyradila 25 subjektov, keďže svoju činnosť už ukončili.

Zamestnanci finančnej správy podnikli náležité opatrenia už voči 381 webovým sídlam, pričom 11 subjektov prestalo poskytovať službu ešte pred oficiálnym zaslaním výzvy. Subjekty, ktorým bola zaslaná oficiálna výzva, majú 10 dní na to, aby nelegálnu činnosť ukončili, pričom na základe výzvy tak urobilo 144 z nich. Súd na základe žiadosti finančnej správy vydal už 13 príkazov na zamedzenie vykonania platobnej operácie v prospech účtov nelegálnych prevádzkovateľov a 73 príkazov na zamedzenie prístupu k webovému sídlu s nelegálnym obsahom.

V zozname zakázaných webových sídiel je momentálne zverejnených 190 stránok s nelegálnym hazardom. Finančná správa z neho vyradila 25 subjektov z dôvodu ukončenia poskytovania zakázanej ponuky. Za prevádzkovanie zakázaných ponúk môže byť uložená pokuta až do výšky 500 000 eur.

Kontrola nelegálneho hazardu sa dostala do kompetencie finančnej správy na základe novely zákona o hazardných hrách, ktorá upravila podmienky dozoru nad poskytovaním internetových hazardných hier. Prvý prehľad webových sídiel zverejnila finančná správa v júli minulého roku. Vtedy sa v ňom nachádzalo iba 10 webstránok. Zoznam prevádzkovateľov nelegálneho hazardu na internete je verejne dostupný na portáli "Úradu pre reguláciu hazardných hier" [nové okno].

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 199 kB; nové okno]

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(25. 05. 2018)