Vianoce pre ľudí bez domova

TRNAVA – 15. 12. 2014: Takmer 900 daniarov a colníkov z Trnavského kraja pomohlo ľuďom v ťažkej životnej situácií. Trnavská arcidiecézna charita si dnes od Daňového a Colného úradu Trnava prevzala oblečenie a trvanlivé potraviny pre ľudí bez domova.

Na každej pobočke daňového a colného úradu Trnava sa konala počas prvých dvoch decembrových týždňov charitatívna zbierka noseného šatstva a trvanlivých potravín. Každý zamestnanec mohol darovať nosené šatstvo a trvanlivé potraviny, ktoré si nakoniec prevzala organizácia poskytujúca pomoc ľuďom bez domova.

Daniari a colníci z Trnavského kraja počas dvoch týždňov spolu vyzbierali takmer 50 kilogramov trvanlivých potravín (predovšetkým cestoviny, ryžu, kávy, čaje, cukor, paštéty a vrecúškové polievky) a vyše 200 kilogramov oblečenia (ľudia darovali predovšetkým zimné bundy, mikiny, svetre, tričká, topánky, rukavice, čiapky a šály). Vo viacerých vreciach sa však skrývali aj čokolády a sladkosti, ktoré zamestnanci nakúpili za účelom darovania.

„Všetky vyzbierané veci si dnes osobne prevzala cirkevná organizácia - Trnavská arcidiecézna charita, ktorá nimi následne pomôže hlavne ľuďom bez domova, osobám závislým od psychoaktívnych látok a ľuďom v sociálnej a hmotnej núdzi“ dodala Iveta Švárna, hovorkyňa colného úradu Trnava.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 196 kB]

(15. 12. 2014)