Cestujúci vo vlaku prevážal v príručnej batožine drogy

ŽILINA – 28.03.2019: Kontrola prepravovaného tovaru vo vlaku nedopadla dobre pre muža z okresu Veľký Krtíš. Problém mu spôsobili dve vrecká s približne 150 g marihuany, ktoré viezol v príručnej batožine.

Žilinskí colníci v spolupráci s príslušníkmi železničnej polície odhalili v jednom z kupé rýchlika u 35 - ročného muža z okresu Veľký Krtíš drogy.

Na mieste bol pri kontrole prítomný aj colnícky služobný pes vycvičený na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok, ktorý svojim správaním upozorňoval na možný výskyt takejto látky. Už počas prehliadky dokladov totožnosti sa muž priznal, že v ruksaku má približne 150 g marihuany. Tovar bol ochotný dobrovoľne vydať.

Následne bol obmedzený na osobnej slobode a odvedený príslušníkmi železničnej polície na ďalšie procesné úkony vyšetrovateľovi PZ.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 125 kB; nové okno]

Informácia: K tlačovej správe prislúcha tiež fotogaléria

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(29. 03. 2019)