Na žilinskej vyclievacej pošte zachytili balík s marihuanou

ŽILINA – 20.08.2021: Príslušníci finančnej správy zo žilinskej vyclievacej pošty zaistili zásielku zo Švajčiarska s vyše 500 g marihuany. Mal to byť darček pre adresáta z Párnice.

Žilinskí príslušníci finančnej správy spozorneli pri preclievaní balíka, v ktorom sa nachádzali suché časti rastlín -šišky so znakmi typickými pre rastlinný rod Cannabis – konope. Švajčiarsky odosielateľ ich poslal namiesto „balenia listov“. Tak deklaroval tovar v sprievodných dokladoch k zásielke.  Šišky boli zbalené v priesvitnom plastovom obale a ako darček sa mali dostať k mužovi z Párnice.

Jasnú stopku balíku dali výsledky z analýzy odobratých vzoriek, ktoré potvrdili prítomnosť Cannabisu v dovážanom tovare. Prepustený by mohol byť len v prípade, ak by príjemca predložil potrebné povolenie na dovoz omamných alebo psychotropných látok, čo však neurobil.

Od začiatku roka ide o tretiu zásielku s drogami, ktorú zaistili príslušníci finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 125 kB; nové okno]

Informácia: K tlačovej správe prislúcha tiež fotogaléria

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(20. 08. 2021)