Pri výstupe zo Slovenska na Ukrajinu rátajte so zdržaním

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod a Ubľa - Malyj Bereznyj v osobnej doprave sa zvýšili čakacie doby. Dôvodom je nápor cestujúcich, ktorí smerujú na pravoslávne veľkonočné sviatky na Ukrajinu. Očakávame, že tento nápor pretrvá do zajtra a po skončení sviatkov bude vyšší nápor v smere z Ukrajiny na Slovensko, keď sa cestujúci budú vracať späť do krajín EÚ.

Aktuálne čakacie doby – osobná doprava:

Výstup:  Vyšné Nemecké  -  300 minút               Vstup: priebežne

Ubľa                   -  400 minút                           priebežne

V priebehu posledných 12 hodín bolo na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu len vo Vyšnom Nemeckom vybavených 410 osobných vozidiel, prevažne dodávkových s vyšším počtom cestujúcich. Pre porovnanie, v priebehu predchádzajúcich dní skontrolovali za 12 hodín na hraničnom priechode Vyšné Nemecké priemerne 250 vozidiel. Kontroly sa vykonávajú plynule vo všetkých jazdných pruhoch.

Snahou colníkov je zabezpečiť plynulý prestup tovaru a osôb cez hranice pri dodržaní platných predpisov tak, aby bola zaistená bezpečnosť a ochrana obyvateľov, preto žiadame cestujúcich, aby plne rešpektovali pokyny príslušníkov. Všetky zložky posilnili výkon služby na hraniciach s cieľom urýchliť cestujúcim ich prechod cez hranice.

Situáciu na hraničných priechodoch priebežne sledujeme a vodičov budeme informovať prostredníctvom www.financnasprava.sk Infoservis/Hraničné priechody–čakacie doby a prostredníctvom hromadných komunikačných prostriedkov.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 126 kB; nové okno]

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Poslaním FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovým a colným  podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac ako 3,7 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(26. 04. 2019)