Posledné týždne na dane

BRATISLAVA – 15. 06. 2017: Pre takmer 170 000 ľudí a firiem zostávajú posledné dva týždne na podanie daňového priznania. Trojmesačný odklad uplynie práve 30. júna. Daňové priznanie je treba nie len podať, ale daň aj zaplatiť.

Možnosť odložiť si daňové priznanie tento rok využilo takmer 200 000 daňovníkov. Mesačný posun (do konca apríla) oznámilo cca 3 600 daňovníkov, dvojmesačný odklad do 31. mája si zvolilo 3 500 daňovníkov.

Najdlhší možný odklad v prípade príjmov len zo Slovenska využilo cca 169 000 daňovníkov, ktorí si odložili podanie daňového priznania na koniec júna. Pre nich začínajú plynúť posledné dva týždne na podanie daňového priznania na daň z príjmov za rok 2016. Pripomíname, že odložený termín podania daňového priznania je zároveň termínom na zaplatenie dane. Taktiež spolu s podaním daňového priznania je do konca mesiaca možnosť poukázať vybranej neziskovej organizácií 2% (3%) z daní. Zoznam uchádzačov nájdete na portály finančnej správa v časti Zoznam prijímateľov z NK SR [nové okno]

Základné údaje sú dostupné na webe finančnej správy v časti Daň z príjmov  [nové okno]

Informácie tiež poskytuje call centrum, ktoré je pre verejnosť dostupné v pracovných dňoch v čase od 8,00 – 16,00 hod. Odporúčame daňovníkom v prípade potreby konzultácie volať čím skôr, nakoľko posledné dni pred termínom sa stáva, že sú naši operátori plne vyťažení.

Viac ako 18 500 daňovníkov si predĺžilo lehotu až do septembra, keďže majú príjmy zo zahraničia.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 126 kB; nové okno]

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Poslaním FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní, ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac ako 2,5 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

(15. 06. 2017)