Zmena v Banskej Štiavnici

BRATISLAVA – 24.04.2017: Od 1. mája 2017 sa menia služby pre občanov a podnikateľov v Banskobystrickom kraji. K zmene dochádza v rámci racionalizácie finančnej správy.

Finančné riaditeľstvo SR oznamuje, že dňom 1. mája 2017 sa ruší kontaktné miesto Daňového úradu Banská Bystrica, a to: kontaktné miesto Banská Štiavnica, Nám. Svätej Trojice 1, 969 01 Banská Štiavnica.

Služby pre verejnosť bude namiesto Banskej Štiavnice komplexne zabezpečovať Daňový úrad Banská Bystrica, pobočka Žiar nad Hronom, ul. SNP 132, 965 01 Žiar nad Hronom v čase:

Pondelok

Utorok

Streda

8,00   - 17,00 hod.

Štvrtok

Piatok

8,00   – 14,00 hod.

V dňoch 27. a 28. apríla 2017 bude správa daní príslušných daňových subjektov na kontaktnom mieste Banská Štiavnica zabezpečovaná v nezmenených úradných hodinách, avšak z dôvodu sťahovania v obmedzenom rozsahu.

V prípade akýchkoľvek otázok kontaktuje call centrum finančnej správy počas pracovných dní od 8,00 – 16,00 hod. na telefónnom čísle 048/431 72 22.

Pre všetkých občanov aj podnikateľov ponúka finančná správa s daňovým úradom aj bezplatnú elektronickú komunikáciu. Nemusíte tak nikam chodiť a šetríte čas aj peniaze. Elektronickú komunikáciu je možné vybaviť buď prostredníctvom „Dohody o elektronickej komunikácií“ alebo cez kvalifikovaný elektronický podpis, ktorý je dnes už bezplatne na novom občianskom preukaze. Viac informácií nájdete na portáli finančnej správa v časti Elektronická komunikácia. [nové okno]

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Poslaním FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac ako 2,5 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 129 kB; nové okno]

(24. 04. 2017)