Žilinskí colníci zastavili vodiča s 2,5 promile alkoholu v krvi

ŽILINA – 15. 11. 2017:  Žilinskí colníci pri kontrole na ceste zastavili motorové vozidlo, ktoré sa rútilo v obci vysokou rýchlosťou.  Viedol ho 33 - ročný vodič s 2,5 promile alkoholu v krvi.

Ulicami v katastri obce Žilina prechádzalo vysokou rýchlosťou vozidlo s čadčanskými evidenčnými číslami.  Spozorovali ho službukonajúci colníci, ktorí v blízkosti vykonávali kontrolu dopravných prostriedkov. Hneď nasadli do služobného vozidla a so zvukovou a svetelnou signalizáciou sa ho snažili zastaviť. Počas jazdy prechádzal z jedného jazdného pruhu do druhého. Na najbližšej čerpacej stanici pri výdajnom stojane vodič zastavil.

Colníci pri kontrole vozidla nezistili porušenie colných alebo daňových predpisov, avšak vodič pri komunikácii a predkladaní dokladov bol nervózny a javil známky požitia návykových látok. Na miesto privolali hliadku PZ SR, ktorá  dychovou skúškou u vodiča namerala 2,5 promile alkoholu.

Vozidlo muselo zostať zaparkované na odstavnej ploche čerpacej stanice a vodiča odviedli policajti.

Dokument: Tlačová správa na stiahnutie [.pdf; 104 kB; nové okno]

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 2,66 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk.

(15. 11. 2017)