Tlačové správy

V tejto časti je k dispozícii zoznam posledných 200 tlačových správ, ktoré boli publikované na portáli finančnej správy. Tlačové správy sú zoradené podľa dátumu publikovania od najaktuálnejších po najstaršie.

Zoznam tlačových správ je zobrazovaný na 10 stránkach po 20 tlačových správach. Celú tlačovú správu si zobrazíte kliknutím na jej nadpis.

Staršie tlačové správy môžete nájsť v Archíve tlačových správ.

Deň colníkov 2017 prišli osláviť stovky návštevníkov   (09. 10. 2017)

V sobotu (7. októbra) na Nábreží M. R. Štefánika v Bratislave predstavila finančná správa rozmanitú prácu colníkov a daniarov. Počas 5. ročníka osláv Dňa colníkov mohla verejnosť naživo zažiť zásah tzv. kukláčov či psovodov, ale takisto aj spoznať historické zbrane či uniformy. Pripravené podujatie ocenili stovky návštevníkov.

Colníci budú zasahovať priamo pred vašimi očami   (06. 10. 2017)

V sobotu / 7.10.2017 / od 15.00 do 18.00 hod. na Nábreží M. R. Štefánika v Bratislave sa finančná správa predstaví v atraktívnom šate. Návštevníci uvidia zásah tzv. kukláčov, psi budú vyhľadávať drogy a iný pašovaný tovar.

Colníci zaistili tisíce litrov lacných a nebezpečných pracích prostriedkov. Teraz išli na likvidáciu   (05. 10. 2017)

Viac ako päťtisíc litrov napodobenín pracieho prostriedku známej značky bolo zlikvidovaných pod dohľadom nitrianskych colníkov. Ak by sa tento tovar na trhu predával ako originálny, majiteľovi práva duševného vlastníctva by vznikla škoda takmer 9 000 eur.

V Michalovciach zadržali drogového dílera, zaistili takmer 80 jednorazových dávok pervitínu   (05. 10. 2017)

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy v spolupráci s príslušníkmi polície z Michaloviec zadržali koncom septembra drogového dílera, ktorý predával drogy v Michalovciach a okolí. Pomohol im pri tom aj služobný pes finančnej správy, ktorý je vycvičený na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Spoločne sa im tak podarilo zadržať približne 1,5 g pervitínu, z ktorého by bolo možné pripraviť takmer 80 jednorazových dávok tejto drogy.

Daňový úrad v Košiciach sa sťahuje do centra mesta   (03. 10. 2017)

Dostupnejší pre klientov a lacnejší pre štátny rozpočet. To sú hlavné prínosy nového sídla Daňového úradu Košice. Z okraja mesta z Rozvojovej ul. sa presťahuje do centra na Železničnú ul. Finančná správa vďaka tomu mesačne ušetrí viac ako 10 000 eur.